شهرستانی ها حق دارند جشنواره داشته باشند

هوشنگ مرادی كرمانی معتقد است نویسنده معروفی كه آثارش مطرح است، در هر نشری می تواند اثرش را به چاپ برساند، اما جوان شهرستانی كه نه اسمی دارد و نه مطرح است، این امكان را ندارد و نیاز به حمایت نهادهایی مانند حوزه هنری دارد. برگزاری جشنواره تولیدات استانی در شهر کرمانشاه كه توسط حوزه هنری صورت می گیرد حركت خوب و مفیدی است و بچه های شهرستانی حق دارند جشنواره های ادبی داشته باشند.
نویسنده قصه های مجید با بیان این كه با جوانان شهرستانی ارتباط داشته است، گفت: یك هفته پس از زلزله بم به همراه علی محمد قاسمی برای ساخت فیلمی كوتاه كه من داستانش را نوشته بودم به بم رفتیم، درآنجا دیدیم كه بچه های زلزله زده بم در چادر جمع می شوند و داستان می خوانند.این نشان می دهد استعدادهای زیادی در شهرستان های كشور وجود دارد كه حتی در بدترین شرایط ممكن است به شكوفایی برسد.به نظرم می آید حق بچه های شهرستانی ست كه جشنواره های ادبی داشته باشند.
نویسنده رمان"شما كه غریبه نیستید" سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و كانون پرورش فكری كودك و نوجوان را جزو نهاد هایی دانست كه در زمینه تربیت و پرورش استعدادهای جوان در كشور حضور فعال دارند. او خاطرنشان كرد: این ارگان ها باید گروه هایی را تعیین كنند كه آدم هایی بدون خط و خطوط خاص و افرادی با انصاف باشند تا آثار جوانان را بخوانند و بررسی كنند و اگر نویسنده یا شاعر خوب و با استعدادی پیدا كردند، او را حمایت كنند و با امكانات و بودجه ای كه دارند اثرش را به چاپ برسانند.
نویسنده "پلو خورشت" با تاكید بر این كه نهادهایی مانند حوزه هنری یكی از وظایفشان این است كه نویسندگان جوان و بی نام و نشان را حمایت كنند، یادآوری كرد: نویسنده معروفی كه آثارش مطرح است، در هر نشری می تواند اثرش را به چاپ برساند، اما جوان شهرستانی كه نه اسمی دارد و نه مطرح است، این امكان را ندارد و نیاز به حمایت نهادهایی مانند حوزه هنری دارد.
هوشنگ مرادی كرمانی با اشاره به سفرها و دیدارهایی كه با نویسندگان جوان شهرستانی داشته، تاكید كرد: جوانان شهرستانی كه آثار به چاپ نرسیده دارند، زمانی كه من را می بینند می خواهند آثارشان را بخوانم و نظر بدهم .به آنها می گویم من راننده تاكسی هستم و آن ها برای یاد گرفتن رانندگی حتما باید به آموزشگاه تعلیم رانندگی بروند. منظور این است كه من تنها آثار و داستان ها را به دست مخاطبان می رسانم و جوانانی كه در ادبیات استعداد دارند، باید از سوی سازمان هایی مانند حوزه هنری مورد حمایت و آموزش قرار بگیرند.
وی درباره ادبیاتی كه از سوی نسل سوم و جوانان خلق می شود ، گفت: یك منتقد زمانی می تواند در این رابطه با انصاف حرف بزند كه تمام آثار جوانان را بخواند. نمی شود حرف های كلی زد و مانند برخی مسوولان آمارهای كلی داد، بلكه باید منطقی و با تحقیق و پژوهش صحبت كرد.
او افزود: نمی توانم درباره ادبیات نسل جوان نظر بدهم. اما هم اكنون می توانم بگویم آخرین كتابی كه خوانده ام "دیدن دختر صد در صد ایده آل در صبح زیبای آوریل" از موراكامی بوده و اگر الان از من بپرسید كه بهترین كتابی كه خواندم چه بوده این كتاب را انتخاب می كنم، چرا كه به تازگی آن را خوانده ام واز آن لذت برده ام، اما ممكن است با خواندن كتابی دیگر یا گذشت زمان نظرم عوض شود.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد